Bekende mediums en hun paranormale gaven

Mediums kunnen verschillende paranormale gaven hebben.  Sommige kunnen bijvoorbeeld contact leggen met overledenen, anderen kunnen voorspellende dromen hebben of nog anderen kunnen voorwerpen verplaatsen met hun gedachten. Er zijn vele verschillende soorten mediums en ieder heeft weer een unieke gave.

Eén van de bekendste mediums is waarschijnlijk Nostradamus. Nostradamus was een Frans apotheker en astroloog uit de 16e eeuw. Hij werd vooral bekend door zijn voorspellingen, die hij opschreef in zijn boek Les Propheties. Nostradamus had de gave om de toekomst te voorspellen door middel van dromen en visioenen. Hij beschreef zijn voorspellingen in cryptische poëzie, waardoor ze lastig te begrijpen waren. Toch hebben vele mensen beweerd dat zijn voorspellingen uitgekomen zijn, zoals de Tweede Wereldoorlog, de aanslagen van 9/11 en de opkomst van Hitler.

Een andere bekend medium is Helena Blavatsky. Zij was een Russische theosofe die in de 19e eeuw naar Amerika emigreerde. Zij richtte samen met anderen de Theosophical Society op, een organisatie die zich bezighoudt met esoterie en alternatieve religies. Blavatsky had de gave om contact te leggen met geesten en ze beweerde dat ze informatie van hen kon ontvangen over allerlei verschillende onderwerpen, zoals goden, wereldbeschouwingen en geschiedenis.

Een minder bekend, maar toch beroemd medium is Eileen Garrett. Zij was een Iers medium dat in de jaren 1920 en 1930 actief was. Garrett had de unieke gave om verschillende soorten paranormale fenomenen te vertonen, zoals het contact leggen met overledenen, voorspellende dromen en het verplaatsen van voorwerpen met haar gedachten. Ze testte haar krachten onder andere door middel van zogenaamde séances, waarbij ze contact probeerde te leggen met de geesten van overleden mensen. Garrett was ook een bekende parapsycholoog en schreef verschillende boeken over haar werk en ervaringen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *