Wat is een olijfwilg haag?

Als jij een mooie haag wilt creëren in jouw tuin is een olijfwilg haag zeer zeker een geschikte haagplant soort. Maar goed.. Voordat je deze plant echt aanschaft wil je natuurlijk wel weten wat de kenmerken van deze plant zijn, hoe vaak deze gesnoeid moet worden en alle andere vormen van onderhoud die erbij komen kijken. Lees dan vooral verder, en vergeet niet om een mooie olijfwilg aan te schaffen.

Wat is een Elaeagnus Ebbingei?

De olijfwilg haag wordt ook wel een Elaeagnus Ebbingei genoemd. Dit is een wintergroene plant waarmee jij een mooie haag kan maken in jouw tuin. Dit als border voor de tuin, de afscheiding naar de buren, voor het creëren van privacy of om geluid- en windoverlast te verminderen.

Een olijfwilg haaf heeft mooie grijsgroene bladeren die aan de onderkant juist weer meer zilver ogen. Door deze mooie bladeren wordt deze haag ook vaak een zilverbes genoemd.

Hoe moet je deze haag onderhouden?

Om de beste plaats voor de olijfwilg haag te kiezen kun je het beste gaan voor een zonnige plek waarbij de grond niet te drassig is. Hierdoor zal de plant het beste bloeien, daarom is het ook nodig om deze struik in maart een beetje bij te snoeien. Als je dit wenst, wanneer de haag te wild wordt kun je er ook voor kiezen om ook in augustus te snoeien.

Hierbij is de eigen wens erg belangrijk, want als jij geen rode besjes wilt en niet wil dat de plant regelmatig bloeit, dan kun je de haag vaker en korter snoeien.

Zelfs aan zee kan deze plant prachtig bloeien. Zie jij de olijfwilg al in jouw tuin staan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Eerste kropje sla

Gezonde groente en prachtige bloemen uit eigen tuin Het moestuinseizoen is weer begonnen. Ik ga weer voor lekkere gezonde groente en een huis vol bloemen. Als eerste Lathyrus en Gazania gezaaid. Deze kun je al vroeg in het jaar zaaien. Het eerste kropje sla is al uit de onverwarmde kas gekomen. Ondanks de koude winter […]

Read More
Tuin

Worteltjes zaaien

Veel moestuingroenten kun je slechts kort bewaren en moet je meestal snel opeten. Worteltjes kun je – indien je ze gewoon in de grond laat staan – maandenlang goed houden. Op het moment dat je ze wilt eten haal je ze uit je moestuin. Dan nog kun je ze enkele dagen bewaren. Let op dat […]

Read More
Tuin

Moestuin seizoen weer van start

Moestuin seizoen weer van start! Moestuin seizoen is weer van start gegaan. De eerste kropjes sla liggen al in de keuken. Tomantenplanten Al heb je maar een klein stukje tuin, een moestuintje kun je altijd maken. En ben je eenmaal aan verknocht dan is een grotere moestuin ook nog mogelijk. Met maar 1 vierkante meter […]

Read More