Eerste kropje sla

Gezonde groente en prachtige bloemen uit eigen tuin
Het moestuinseizoen is weer begonnen. Ik ga weer voor lekkere gezonde groente en een huis vol bloemen. Als eerste Lathyrus en Gazania gezaaid. Deze kun je al vroeg in het jaar zaaien. Het eerste kropje sla is al uit de onverwarmde kas gekomen. Ondanks de koude winter is de sla toch doorgegroeid.

Als je zelf gezond wilt eten dan wil je ook weten waar je voedsel vandaag komt. Zijn er bestrijdingsmiddelen gebruikt en vind ik daarvan nog residu in mijn groente? In je eigen stukje moestuin weet je wat je doet. En is ook een kromme komkommer geen probleem. Het gaat om gezond en om de smaak. En alleen de smaak is al een reden voor een eigen groentetuintje.
Je kunt de groenteplantjes zelf zaaien in bakjes in de vensterbank of in een andere warme ruimte. Leuk om te doen. Vind je dit teveel werk, koop dan kleine groenteplantjes bij je tuincentrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Wat is een olijfwilg haag?

Als jij een mooie haag wilt creëren in jouw tuin is een olijfwilg haag zeer zeker een geschikte haagplant soort. Maar goed.. Voordat je deze plant echt aanschaft wil je natuurlijk wel weten wat de kenmerken van deze plant zijn, hoe vaak deze gesnoeid moet worden en alle andere vormen van onderhoud die erbij komen […]

Read More
Tuin

Worteltjes zaaien

Veel moestuingroenten kun je slechts kort bewaren en moet je meestal snel opeten. Worteltjes kun je – indien je ze gewoon in de grond laat staan – maandenlang goed houden. Op het moment dat je ze wilt eten haal je ze uit je moestuin. Dan nog kun je ze enkele dagen bewaren. Let op dat […]

Read More
Tuin

Moestuin seizoen weer van start

Moestuin seizoen weer van start! Moestuin seizoen is weer van start gegaan. De eerste kropjes sla liggen al in de keuken. Tomantenplanten Al heb je maar een klein stukje tuin, een moestuintje kun je altijd maken. En ben je eenmaal aan verknocht dan is een grotere moestuin ook nog mogelijk. Met maar 1 vierkante meter […]

Read More