Moestuin seizoen weer van start

Moestuin seizoen weer van start!
Moestuin seizoen is weer van start gegaan. De eerste kropjes sla liggen al in de keuken.

Tomantenplanten
Al heb je maar een klein stukje tuin, een moestuintje kun je altijd maken. En ben je eenmaal aan verknocht dan is een grotere moestuin ook nog mogelijk. Met maar 1 vierkante meter is al een mini-moestuin te maken, of een stukje met kruiden aan te planten.

Er gaat niets boven eigen gekweekte groenten, fruit, aardappelen en kruiden. Smaakt echt lekkerder, maar nog beter, je kunt het gezond opkweken en je weet wat er mee is gebeurd. We eten nu nog uit de diepvries de tomatensoep van tomaten van vorig jaar en hebben nog plezier van de zelfgekweekte pompoenen.

Vierkante metertuin
Een “vierkante metertuin” is een kweekbakje welke je bij div. tuinwinkels kunt kopen. Het is een houten bak met vakken welke je in je tuin kunt zetten. Heb je geen ruimte dan kan het ook op het terras. Vul de bak met een potgrond voor groenten/kruiden en je kunt starten met zaaien en planten. Ideaal als je je kinderen enthousiast voor tuinieren wilt maken.

Pompoen
Zaaien of plantjes kopen
Sommige soorten kun je nog zaaien, voor andere kun je beter kleine plantjes kopen. Zo ook de pootaardappels. Let goed op of je nog op tijd bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tuin

Wat is een olijfwilg haag?

Als jij een mooie haag wilt creëren in jouw tuin is een olijfwilg haag zeer zeker een geschikte haagplant soort. Maar goed.. Voordat je deze plant echt aanschaft wil je natuurlijk wel weten wat de kenmerken van deze plant zijn, hoe vaak deze gesnoeid moet worden en alle andere vormen van onderhoud die erbij komen […]

Read More
Tuin

Eerste kropje sla

Gezonde groente en prachtige bloemen uit eigen tuin Het moestuinseizoen is weer begonnen. Ik ga weer voor lekkere gezonde groente en een huis vol bloemen. Als eerste Lathyrus en Gazania gezaaid. Deze kun je al vroeg in het jaar zaaien. Het eerste kropje sla is al uit de onverwarmde kas gekomen. Ondanks de koude winter […]

Read More
Tuin

Worteltjes zaaien

Veel moestuingroenten kun je slechts kort bewaren en moet je meestal snel opeten. Worteltjes kun je – indien je ze gewoon in de grond laat staan – maandenlang goed houden. Op het moment dat je ze wilt eten haal je ze uit je moestuin. Dan nog kun je ze enkele dagen bewaren. Let op dat […]

Read More